Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ο Ρένος Αποστολίδης αναρχικός; Ας γελάσω!!!

Έχω βαρεθεί να ακούω και να διαβάζω ότι ο Αποστολίδης και ο Λιαντίνης ήταν αναρχικοί. Βέβαια ο αστικός μύθος δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζεται...O Χριστός ήταν αναρχικός, ο Μαρξ, ο Νίτσε, ο Διογένης ο...κυνικός(!), ο Σωκράτης, αλλά και ο Πρωταγόρας!

Όλα αυτά βέβαια είναι αρλούμπες τεραστίων διαστάσεων, και βέβαια δεν θα έπρεπε εγώ τώρα να κάθομαι να εξηγώ τα αυτονόητα.

Ή μάλλον καλύτερα, απλά θα παραθέσω κάποια κείμενα απο το wikipedia.

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 1963 κατήλθε υποψήφιος βουλευτής υπό τον Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη ενώ ήδη από το 1961 έγραφε κείμενα στο περιοδικό της νεολαίας του κόμματος του (κόμμα των Προοδευτικών). Στις δημοτικές εκλογές του 1964 κατήλθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων στη παράταξη του Γεωργίου Πλυτά. Το 1964 ο Ρένος Αποστολίδης ήταν επικεφαλής του οργισμένου πλήθους ακροδεξιών που είχε εισβάλει στη Βουλή με συνθήματα   «Προδότη Παπανδρέου», «Καραμανλής», «Παπανδρέου, παπατζή» ενώ το πλήθος ξυλοκόπησε βουλευτές της ένωσης κέντρου, πράξη για την οποία συνελήφθη και καταδικάστηκε σε δυόμισι έτη φυλάκιση, εκτίοντας συνολικά τρεις μήνες.

Δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει αναρχικός. Δεν ξέρω επίσης εαν υπάρχει και η τάση της... αναρχοδεξιάς ... πάντως ξέρω πως άνθρωπος με το εν λόγω βιογραφικό είναι αδύνατον να μην θεωρηθεί καραδεξιός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου