Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Για την δολοφονία των 2 χρυσαυγιτών και την τρομοκρατία

Λίγο καθυστερημένα αναρτώ αυτό το θέμα, αλλά τι να κάνω, σήμερα αποφάσισα να δημιουργήσω το blog. Αναγκάζομαι δε, καθότι πιστεύω πως είναι ενα θέμα πολύ σημαντικό και πιστεύω πως λαθεμένες απόψεις έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα.

Πριν από αρκετούς μήνες λοιπόν, 2 άτομα που επιβιβάζονταν σε μία κλεμμένη μηχανή πυροβόλησαν στην είσοδο των γραφείων της χρυσής αυγής , όπου βρισκόταν 4 άτομα, άσημα μέλη της ΧΑ. Οι 2 σκοτώθηκαν , ο 3ος είναι βαριά τραυματισμένος και ο 4ος την γλύτωσε , καθώς πρόλαβε να κρυφτεί στα γραφεία.

Δεν θέλω να κάνω λόγο σ αυτή την ανάρτηση για το εάν ήταν προβοκάτσια ή όχι, εξάλλου αυτό το θέμα έχει εξαντληθεί από άλλους και επίσης είναι και κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος , έκτος και εαν πιαστούν οι δράστες και ομολογήσουν.

Την διπλη αυτή δολοφονία την ανέλαβε με διακήρυξη  η οργάνωση "Μαχόμενες επαναστατικές λαϊκές ομάδες", ως αντίποινα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην προκύρηξή τους επίσης, αναφέρουν ρητά πως η δολοφονία στόχευε καθαρά στην τρομοκράτηση, όχι των κεφαλιών του φασιστικού κόμματος, αλλά και των απλών πολιτών που ίσως να θέλουν να ενημερωθούν απλά για κάτι από την ΧΑ.

«... χωρίς να αποκλεισθεί ο αντικαθεστωτικός αγώνας, το ανατρεπτικό κίνημα πρέπει να προβεί στην υλική καταστροφή των υλικών δομών της Χρυσής Αυγής και να επιτεθεί συντεταγμένα κατά των φυσικών προσώπων της. Σύσσωμης της ιεραρχίας, ηγετών, πυρηναρχών, μελών, στρατιωτών και κενταύρων. Να τους ανοίγει τα κεφάλια με σφυρί, να τους κόβει προς παραδειγματισμό το χέρι με το δρεπάνι».
Παράλληλα, η προκήρυξη τονίζει πως η απόφαση να πληγούν τα «αναλώσιμα των βουλευτών κι όχι οι ίδιοι» συνιστά ένα «τελεσίδικο μήνυμα» πως «όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος».

Κάποιοι άνθρωποι (κυρίως λουμπεν στοιχεία, χουλιγκάνια, αλλά και κάποιοι αριστεροι) αισθάνθηκαν δικαίωση για τον θάνατο του Φυσσα και ακόμη βρήκαν κάποιον εκφραστή των αγωνιών τους στην καταπολέμηση του φασισμού. Οι περισσότεροι από αυτούς βέβαια, δεν μπορούν να καταλάβουν πως όχι μόνο έχουν φέρει πόλωση και φανατισμό και ότι θα υπάρξουν και μελλοντικά θύματα, αλλά έχουν υποβαθμίσει ουσιαστικά και την δημοκρατία μας, παίρνοντας τον ρόλο του τιμωρού (κάτι που κάνει και η ΧΑ βεβαια εδώ και πολύ καιρό...)

Γενικά στην Ελλάδα καλλιεργούνται πολλές αντιδημοκρατικές θέσεις(εκτός από αυτές της ΧΑ), από συντελεστές και ταγούς του "αυτοαποκαλούμενου" κινήματος(ακροαριστεροί δηλαδή και αναρχικοί) και πολλές φορές και απο επιφανή αριστερά κόμματα.

Σε μία δημοκρατία τιμωρείται η πράξη ΜΟΝΑΧΑ και όχι η σκέψη , οι απόψεις, ή η ιδεολογία, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή. Δεν μπορείς να τιμωρήσεις κάποιον, για παράδειγμα, που μπορεί να έχει στο σπίτι του φωτογραφία του Χιτλερ, ούτε αν ακούει τα εμβατήρια του 3ου Ράιχ. Από την στιγμή που τιμωρούμε με βάση την ιδεολογία καταργούμε την δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα. Επίσης ποιος θα είναι αυτός που θα ορίσει τα όρια της ποινικής αυτή ιδεολογίας και ως που θα φτάνουν. Θα τιμωρούνται οι Χρυσαυγίτες μονάχα, ή και οι απλοί εθνικιστές;Μήπως να βάλουμε και τους πατριώτες μέσα;

Οι αναρχικοί που κηρύττουν ότι μάχονται το μίσος της ΧΑ και τον φασισμό της, καλλιεργούν και οι ίδιοι μίσος(προς την αστική τάξη, τους εθνικιστές, τους πατριώτες, το κράτος, τους νοικοκυραίους κτλ) και καταλύουν την δημοκρατία, καθώς δεν σέβονται την ατομική ιδιοκτησία(κάψιμο αυτοκινήτων, απαλλοτρίωση τραπεζών και ιχ, ψίρισμα στα μαρκετ, κ.α.) ούτε ακόμη και αντίθετες απόψεις.

Η ΧΑ ήδη έχει έναν βεβαρυμένο φάκελο ποινικών πράξεων και σημαντικά μέλη της είναι στη φυλακή. Το χέρι του νόμιμου αστικού κράτους, έχει κάνει την δουλειά του και τώρα είναι στα δικαστήρια. Αυτές οι πράξεις δεν οδηγούν πουθενά, παρα μόνο στον φανατισμό και την τρομοκράτηση της κοινωνίας.


3 σχόλια:

  1. Εξ απαλών ονύχων απεχθάνομαι τις μετριοπαθείς τοποθετήσεις. Κατά την άποψή μου το άρθρο ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Θα αναλύσω το σκεπτικό μου και θα σας αποδείξω πως υπερασπίζεστε μία ιδεολογία τα μάλα επιβλαβή. Είναι ηλίου φαεινότερον πως η δημοκρατία καταδικάζει και ιδεολογίες χωρίς να λαβαίνει υπ όψιν απαραίτητα την απόδειξη κάποιων πρακτικών. Παράδειγμα η καταδίκη του Τ. Θεοφίλου επειδή είναι ενταγμένος στον αναρχικό χώρο και μόνο παρ ' όλο που δεν υπήρχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ενοχής ως προς το κατηγορητήριο (μπορείτε να ανατρέξετε στο διαδίκτυο για να ενημερωθείτε επί του θέματος γιατί δεν θέλω να επεκταθώ) . Αυτό το περιστατικό δεν είναι μία άτυχη στιγμή της δημοκρατίας... ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ! Οι πολιτικές δίκες που προχώρησε η δημοκρατία της Ελλάδος είναι άλλωστε γνωστές όπως και οι αποφάσεις που λήφθηκαν. Επιπρόσθετα η γλώσσα μίσους δεν είναι γλώσσα ελευθερίας. Αυτό σημαίνει ότι οι ναζιστικές-φασιστικές και εν γένει ολοκληρωτικές τοποθετήσεις πρέπει να καταπνίγονται. Η απάντηση που δόθηκε στη δολοφονία του Π. Φύσσα θα κριθεί από την ιστορία και η υπεράσπιση της εμπερικλείεται μέσα σε μια πολιτική θεώρηση για την οποία επιτρέψτε μου να πω πως δεν έχετε ιδέα. Εν κατακλείδι έχω την ατυχία να διαβάζω για άλλη μια φορά ένα κείμενο που αναπαράγει τη θεωρία των δύο άκρων... Μια θεωρία, ας μου επιτραπεί η έκφραση, βλακώδη. Μια θεωρία που αποκρύπτει τους πραγματικούς εχθρούς και αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά αγκάθια αυτής της κοινωνίας. Ελπίζω να συνεισέφερα στο blog σας και να κατανοήσετε πως η πολεμική που εξέφρασα παραπάνω δεν είναι κακοπροαίρετη αλλά έχει ως μοναδική στόχευση τη διελεύκανση της πραγματικότητας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την συνεισφορά σας στο μπλογκ μου. Ο σχολιασμός και γενικά η επικοινωνία με τους αναγνώστες είναι από τις πρώτες προτεραιότητές μου. Θα 'θελα ωστόσο να ξεκαθαρίσω πως ποτέ δεν ήθελα να με τοποθετούν στους "απολογητές" του συστήματος(που απ'ότι κατάλαβα εκεί με κατατάσετε). Δυστυχώς δεν έχω την τύχη ούτε στους εκπροσώπους της κυρίαρχης τάξης να ανοίκω. Ακόμη, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω για το αν έχω καμμία ιδέα για την πολιτική θεώρηση της υπεράσπισης των αντίποινων για την δολοφονία του Φύσσα. Τυχαίνει να γνωρίζω αρκετά καλά τον αναρχικό χώρο και επίσης πως σκοπεύω να ανεβάσω και αρθρο για το ζήτημα του αναρχισμού και το λεγόμενο κίνημα, οπότε εάν θέλετε μείνετε συντονισμένος για έναν ακόμη πιο παραγωγικό διάλογο. Ευχαριστλω και πάλι.

      Διαγραφή
  2. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113277496
    Τα πρώτα αντίποινα στα αντίποινα ίσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή