Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Γιατί θέλω να βγει ο σύριζα(Μια ανάλυση στον χρόνο της σύγχρονης ελληνικής αριστεράς)



Από τότε που δημιουργήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος, εως και το τέλος της χούντας το 74, υπήρχε στην Ελλάδα μια κάποια ας πούμε κρατικά επίσημη αλλά και κοινωνικά κυρίαρχη ιδεολογία, ο λεγόμενος Ελληνοχριστιανισμός.

Εκφράστηκε πολιτικά, με την «Μεγάλη Ιδέα» , τον αλυτρωτισμό που αυτή έφερε και την καθαρεύουσα και ιδεολογικά με την άντληση εθνικής ιδεολογίας απευθείας από την κλασσική αρχαιότητα και θρησκευτικής από τον βυζαντινό χριστιανισμό(ορθοδοξία). 

Το ιδεολογικό αυτό μόρφωμα γιγαντώθηκε την περίοδο της χούντας, όπου και εξευτελίστηκε, γελοιοποιήθηκε και τελικά κατέρρευσε. Αυτό βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα , οσοι ήθελαν να στηρίξουν και να υιοθετήσουν κάποια οποιαδήποτε εθνική ταυτότητα θεωρήθηκαν (και θεωρούνται εως σήμερα) γραφικοί, εθνικιστές, φασίστες, αμόρφωτοι και κολλημένοι.

Εδώ ξεκινά και η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Το «κενό» που άφησε ο Ελληνοχριστιανισμός το διαδέχτηκε μία αριστερή ιδεολογία, με ξεπερασμένες θέσεις, ξεπερασμένη φρασεολογία και ιδεολογία η οποία έχει μονάχα υλιστική υπόσταση. Μια αριστερά, πολύ πιο πίσω από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, αντιτιθέμενη πλήρως στην λογική και πεισματικά αρνούμενη την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας.(Να αναφέρω πως λίγο πριν την κρίση τα κόμματα της «αριστεράς» αντιμάχονταν για το ποιος θα δώσει τα πιο πολλά. 1300 βασικό μισθό το ΚΚΕ, 1400 η ΜΕΡΑ και το ποσό αυξάνεται όσο αυξάνεται και η «μαχητικότητα» του κόμματος) 

Η θυματοποίηση της αριστεράς λόγο των εξοριών, της διάκρισης και της επίθεσης που δεχόταν τόσα χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα την ηρωοποίηση του ΕΑΜ, του δημοκρατικού στρατού και τέλος όλων των αριστερών, των «αντεξουσιαστών» και των «κοινωνικών αγωνιστών» και τρομοκρατών. Αυτοί βέβαια έχουν το άλλοθι ότι δεν κυβέρνησαν ποτέ. Όποιος αντιπαρατίθεται σε αυτούς και τις θέσεις τους, θεωρείται αυτομάτως φασίστας, εθνίκι ή «εαυτούλης»(για τους φιλελεύθερους).

Η ιδεολογία αυτή εκφράστηκε κατά μεγάλο ποσοστό, από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Απενεχοποίησε και κοινωνικοποίησε τελικά την κλοπή του κράτους. Διέλυσε τον οικονομικό ιστό της χώρας , την εκπαίδευση και την ελληνική γλώσσα.

Αυτή την ιδεολογία εκπροσωπεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η ιδεολογία είναι και ο κυρίαρχος συντελεστής της καταστροφής που βιώνουμε τώρα. Το μόνο που απομένει πλέον είναι πάρουν την εξουσία. Φοβάμαι πως είναι ένα βήμα αναπόφευκτο. 

Ευτυχώς όμως, θα έχει και αυτή η ιδεολογία την ίδια μοίρα με τον Ελληνοχριστιανισμό. Θα γελοιοποιηθεί, θα εκτεθεί και τελικά θα καταρρεύσει. Ήδη ο κ. Τσίπρας με τις «κωλοτούμπες» του, τον λαϊκισμό του και την σουρεαλιστική του οικονομική ανάλυση , έχει κάνει την μεγάλη αρχή. Για όσους έχουν κάποια υποτυπώδη πολιτική παιδεία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Μένει πλέον να εκτεθεί και στους υπόλοιπους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου