Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η παράνοια με το μήλο








Πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του ηλεκτρονικού ρολογιού της apple, και όλα τα μμε βέβαια το κάναν είδηση. Μίλησαν για πρωτοτυπία και εφευρετικότητα και για ξεκίνημα μιας νέας εποχής, κα.

'Ετυχε επίσης σε κοινωνικό δίκτυο να δώ και το παρακάτω...



Γενικά όλοι -με πρωτοστάτες τα μμε- αντιδρούσαν λες και έγινε κάποια τρομερή ανακάλυψη που θα άλλαζε τις ζωές μας.

Ωστόσο αυτό, καμία σχέση με την αλήθεια δεν έχει. Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που έβγαζαν ήδη από αρκετά παλιά τέτοια ρολόγια , πριν ακολουθήσει η apple. Κανένα όμως δεν έγινε είδηση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων!

Περίπου όσες εταιρίες βγάζαν κινητά τηλέφωνα, βγάζαν και τέτοια ρολόγια. Οι δε Κινέζοι είχαν κατακλύσει αυτή την αγορά.

Όταν όμως η apple έβγαλε το iwatch , -ή μάλλον όταν βγάζει γενικά κάτι-, να σου τα ρεπορτάζ και οι αφιερώσεις και οι διάφοροι παπαράτσι να κινηματογραφούν τους ηλίθιους που περιμένουν στην ουρά από την προηγούμενη ήδη μέρα για να το αγοράσουν πρώτοι.

Απορώ πως γίνεται και τέτοιες συμπεριφορές, που είναι άκρως αντίθετες με την δημοσιογραφική δεοντολογία -ίσως είναι και αξιόποινες, για αυτό, όμως δεν είμαι σίγουρος- κανείς, ποτέ να μην τις θίγει.

Μάλλον το χρήμα που πέφτει είναι παραπάνω από αρκετό και η βλακεία των τηλεθεατών ακόμη περισσότερη για να πτοηθεί κάποιος από αυτούς τους αποκαλούμενους "δημοσιογράφους" και τους διάφορους συντελεστές και συντάκτες των δελτίων ειδήσεων...

1 σχόλιο:

  1. Μέχρι και η ΕΚΤ υπέκυψε στον εξευτελισμό... http://www.iefimerida.gr/news/174770/selfie-με-ένα-10ευρω-η-ευρωπαϊκή-κεντρική-τράπεζα-κάνει-διαγωνισμό-για-το-νέο-χαρτονόμισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή