Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Μισό δισεκατομμύριο σε σαράβαλα

Μισό εκατομμύριο δολλάρια θα διαθέσει η κυβέρνηση για τη συντήρηση 5 αεροσκαφών τύπου P-3 Orion 35ετίας. Όπως ανέφερε η κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ παρέδωσε την επιτήρηση της νοτιοανατολικής μεσογείου (και περιοχές του αιγαίου να υποθέσω) στους Τούρκους γιατί εμείς δεν είχαμε αεροσκάφη σε αντίθεση με αυτούς που έχουν καινούργια C 130, καθώς μετά το 2009 τα συγκεκριμένα αεροσκάφοι που θα επισκευάσουμε τώρα, ήταν ακατάλληλα για πτύσεις.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται από κυβερνητικές πηγές: "Με την ανάθεση της δουλειάς στην ΕΑΒ εξασφαλίζεται εργασία για 7 χρόνια."
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα αεροπλάνα "P-3 Orion" πετούσαν κανονικά μέχρι το 2009. Με απόφαση του τότε Υπουργού 'Αμυνας [Ευ. Μεϊμαράκης] τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν λόγω παλαιότητας, αν και είχαν ακόμα ώρες πτήσης.
Αν ο εκσυγχρονισμός τους γινόταν εκείνη την εποχή δεν θα κόστιζε τόσα χρήματα, ενώ οι σκέψεις για αγορά καινούργιων αεροσκαφών δεν προχώρησαν λόγω της οικονομικής κρίσης που ερχόταν, επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Βέβαια, με ένα απλό google search θα βρείτε πως η αγορά ενός καινούργιου C 130 κοστίζει 62 εκατομμύρια δολλάρια...

Με απλά μαθηματικά(και όχι βαρουφάκια), βγαίνει πως η αγορά των 5 νέων αεροσκαφών είναι κατά 190 εκατομμύρια πιο συμφέρουσα από την επισκευή των παλιών αεροσκαφών.

Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα αποτελούσε σκάνδαλο, αλλά στην Ελλάδα δεν το έχω και τόσο απίθανο να βγουν και ήρωες από πάνω που δίνουν δουλειά στον λαό....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου