Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Πόσο δύσκολη είναι η κατάστασή μας;

Η Λαγκάρντ δέχθηκε να συναντηθεί χθές, ανήμερα του δικού της Πάσχα με τον Βαρουφάκη. Δεν χρειάζεται να ναι κανείς διάνοια για να καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης μας.

Να σημειώσω πως το ΔΝΤ είχε δηλώσει(πριν ένα μήνα) πως στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ΔΝΤ θα είναι η πρώτη αναπτυγμένη χώρα που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Το Reuters ανέφερε, πως εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσαν τους εταίρους και δανειστές μας στις 2 του Απρίλη πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τη δόση των 445 εκατ ευρώ προς το ΔΝΤ την Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου.(αλλά για συντήρηση σάπιων αεροσκαφών τα έχουμε)

Θέλω να ελπίζω πως πρόκειται για κάποιου είδους μπλόφα προς εξυπηρέτηση του εκβιασμού των εταίρων-"φίλων"-δανειστών μας, ειδάλλως βρισκόμαστε στο χειρότερο οικονομικό αδιέξοδο που έχουμε βρεθεί ποτέ. Σε αντίθεση με την δημοκρατία, που δεν έχει αδιέξοδα (sic), η οικονομία έχει. Και δεν τους βλέπω τους δικούς μας ικανούς για το οτιδήποτε. Η διαπραγματευτική τους ικανότητα έχει εκμηδενιστεί τελείως. Πλέον μόνο με εκβιασμούς βαδίζουν. Στα δημοσιονομικά, ενώ ανέφεραν προεκλογικά πως δεν θα πάρουν υφεσιακά μέτρα, ακούμε μονάχα για νέους και επιπλέον φόρους και για πάταξη της φοροδιαφυγής (sic) και για ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις "με μέτρο" από τον Βαρουφάκη. Η δημιουργική ασάφεια φαίνεται πως έχει οδηγήσει σε διαρροή τεράστιων κεφαλαίων στο εξωτερικό και τίποτα δεν δείχνει να μετριάζει την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου