Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ποια είναι η Χαμάς;


Επειδή παρατήρησα πως πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τα "πιστεύω" και της αρχές της Χαμάς για την Παλαιστίνη και για τους Εβραίους. Οι περισσότεροι, βασικά, έχουν απόλυτη άγνοια. Για αυτό το λόγο δημοσιεύω και ορισμένα άρθρα του καταστατικού τους που βρήκα στα ελληνικά. Το 7ο άρθρο είναι λίγο δύσκολο να το βρεί κάποιος δημοσιευμένο στην Ελλάδα. Εγώ το βρήκα από την σελίδα του Jean Cohen, εδώ

Ο καταστατικός χάρτης της Χαμάς ορίζει την ιστορική Παλαιστίνη , συμπεριλαμβανομένου του σημερινού Ισραήλ, ως γη του Ισλάμ για αυτό και αποκλείει οποιοδήποτε καθεστώς διαρκούς ειρήνης (bbc   11/07/14).

Στον καταστατικό χάρτη της Χαμάς που συντάχθηκε στις “1 Muharram, 1409 Εγείρας ” (18 Αυγούστου 1988) “Εις το όνομα του Αλλάχ, του Ήπιου και Πολυέλεου”, ορίζεται η ιδεολογική βάση και οι στόχοι της οργάνωσης (σύνολο 36 άρθρα).

Η εισαγωγή είναι ενδεικτική της φιλοσοφίας του Πολιτικού Ισλάμ:

 “Εσείς είστε ο καλύτερος λαός της ανθρωπότητας.Εσείς διατάζετε αυτό που είναι καλό και απαγορεύετε αυτό που είναι κακό και πιστεύετε στον Αλλάχ” (Κοράνι, III, 106-108).

 Άρθρο 1: Το Κίνημα της Ισλαμικής Αντίστασης αντλεί την κατευθυντήρια γραμμή του από το Ισλάμ. Από το Ισλάμ αντλεί τις ιδέες του τον τρόπο σκέψης του και την κατανόηση του κόσμου από αυτό καθοδηγείται για κάθε του πράξη…..

 Άρθρο 2 : Το κίνημα της ισλαμικής Αντίστασης είναι μια από τις πτέρυγες των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη.….

 Άρθρο 3: H δομή της βάσης του κινήματος της Ισλαμικής Αντίστασης σχηματίστηκε από μουσουλμάνους που ορκίστηκαν υποταγή στον Αλλάχ που αυτόν λατρεύουν ως Aλήθεια.

 Άρθρο 5: Υιοθετώντας το Ισλάμ ως κανόνα ζωής, το Κίνημα ανάγεται στα χρόνια της γέννησης του Ισλάμ και του ισλαμικού κινήματος και των ενάρετων προγόνων γιατί ο Αλλάχ είναι ο σκοπός του, ο Προφήτης το παράδειγμα, και το Κοράνι το σύνταγμά του.

το άρθρο 7 του καταστατικού της Hamas που αναφέρεται στον πόλεμο μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων την ημέρα της κρίσης λέγοντας ότι, εκείνη τη μέρα, τα βράχια και τα ίδια τα δέντρα θα φωνάξουν "Ο Μουσουλμάνε! Ο Δούλε του Αλλάχ! Υπάρχει ένας Εβραίος κρυμμένος πίσω μου. Έλα να τον σκοτώσεις!"

 Άρθρο 8: Ο Αλλάχ είναι ο σκοπός του ,ο Προφήτης το μοντέλο του και το Τζιχάντ ο δρόμος του. Ο θάνατος για τον Αλλάχ είναι η πιο υψηλή του επιθυμία.

 Άρθρο 9: Το Κίνημα της Ισλαμικής Αντίστασης προέκυψε όταν το Ισλάμ εξαφανίστηκε από τη ζωή…οι αντιλήψεις όμως θα ανατραπούν …έτσι τζαμιά, μουεζίνηδες θα κηρύξουν την εγκαθίδρυση του Ισλαμικού κράτους….

 Άρθρο 11: Κάθε διαδιακασία που αντιτίθεται στην ισλαμική Σαρία όσον αφορά την Παλαιστίνη είναι άκυρη και μη αποδεκτή.

 Άρθρο 14 : Η Παλαιστίνη είναι Iσλαμική Γη. Περιλαμβάνει την πρώτη από τις 2 « Kibla » (την κατεύθυνση για την προσευχή των μουσουλμάνων), το 3ο ιερό τους, και το σημείο αναχώρησης του Μωάμεθ για τον 7ο ουρανό. Η Παλαιστίνη κατέχει ιερούς τόπους του Ισλάμ όπως το τζαμί AlAqsa ..

 Άρθρο 22 : Εδώ και καιρό οι εχθροί συνομωτούν για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Με το χρήμα τους ήγειραν επαναστάσεις σε πολλά μέρη του κόσμου για να πετύχουν τον σκοπό τους. Αυτοί είναι πίσω από την Γαλλική Επανάσταση, την Κομμουνιστική Επανάσταση και όλες τις επαναστάσεις για τις οποίες ακούσαμε να μιλάνε. Με το χρήμα τους δημιούργησαν μυστικές εταιρείες όπως οι ελευθεροτέκτονες τα Rotary’s, τα Lion’s και άλλες σε διάφορα μέρη του κόσμου για να σαμποτάρουν τις κοινωνίες και να εξυπηρετήσουν τα σιωνιστικά συμφέροντα. Με το χρήμα τους κατόρθωσαν να ελέγχουν τις ιμπεριαλιστικές χώρες ……Αυτοί βρίσκονταν πίσω από τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο όταν καταργήθηκε το Ισλαμικό χαλιφάτο….

Άρθρο 30: Το Τζιχάντ δεν περιορίζεται μόνο στη μάχη και στην ένοπλη σύγκρουση με τον εχθρό. Ένας λόγος που θα πείς , ένα άρθρο, ένα βιβλίο χρήσιμο, η υποστήριξη και η αλληλεγγύη όσο και η ειλικρινής επιθυμία να σηκώσεις τη σημαία του Αλλάχ πάντοτε πιο ψηλά, είναι μέρος αναπόσπαστο του Tζιχάντ για τον Αλλάχ.

Αρθρο 31: Κάτω από τη σημαία του Ισλάμ οι πιστοί των 3 θρησκειών Iσλάμ, Xριστιανισμός και Iουδαισμός μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά.

Άρθρο 33: Ο Aλλάχ θα βοηθήσει όποιον συμπαραστέκεται στη μάχη κατά των ασεβών. Ο Aλλάχ είναι δυνατός και ισχυρός» (Κοράνι, XXII, 41). (library.cornell.edu)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου