Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Προφητείες για πολεμούς...

Έτυχε να διαβάσω τώρα τελευταία κάποιες "προφητείες" που κυκλοφορούν στο ίντερνετ για επικείμενους πολέμους με εμπλοκή και της Ελλάδας, μεταξύ άλλων. Εννοείται πως τέτοια πράγματα εγώ δεν τα πιστεύω. Είμαι εξάλλου άθεος, ή μάλλον αγνωστικιστής. Ωστόσο αξίζει να αναφέρω κάποια πραγματα, γιατί πολλοί συμπολίτες μας τις πιστεύουν.

Καταρχήν τις λεγόμενες προφητείες, πολλές φορές δεν τις έχουν πει ούτε καν οι λεγόμενοι προφήτες τους. Είναι δηλαδή προϊόν πλαστογραφίας. Όπως οι προφητείες του πατέρος Παισίου, ο οποίος ποτέ δεν ανέφερε τέτοια συγκεκριμένα γεγονότα που του καταλογίζουν. Είναι προφητείες που πολύ εύκολα μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο και πάρα πολύ μάλιστα στο άγιο όρος. Πολλοί από αυτούς τους "προφήτες" είναι εθνικιστές και αντισημίτες, αν και είναι καλόγεροι.

Πάντως όπως και να χει αξίζει να κοιτάξουμε τι λένε αυτές οι προφητείες. Ισως έτσι καταλάβουμε και τις σκοπιμότητες που μπορεί αυτές να κρύβουν.

Όλες, αναφέρονται σε έναν μεγάλο επικείμενο πόλεμο, ίσως και τον 3ο παγκόσμιο δηλαδή, με κυρίαρχες δυνάμεις τη Ρωσία και την Τουρκία. Από αυτόν τον πόλεμο η Ελλάδα θα βρεθεί κερδισμένη και με την Κωνσταντινούπολη προσαρτημένη μάλιστα. Απ ότι διάβασα δώσαν και την φετινή χρονιά, ώς την εναρκτήρια αυτού του πολέμου.

Κάποιοι ίσως καταλάβατε ήδη τι θα αναφέρω.

Υπερασπίζομαι την πρόταση λοιπόν, πως όλες αυτές οι αποκαλούμενες "προφητείες", δεν είναι τίποτα άλλο, παρά δάκτυλος της Ρωσίας. Σκεφτείτε λιγο καλύτερα πριν μου κολλήσετε την ταμπέλα του γραφικού. Στην Ελλάδα για διάφορους λόγους, καλλιεργείται έντονα ο φιλορωσισμός. Ειδικά τώρα με την κρίση, στην οποία εμφανίζεται εντόνως εκτεθειμένη η ΕΕ, ενω δεν φταίει (σχεδόν) σε τίποτα. Και πλασάρονται η Ρωσία και η Κίνα(που είναι σύμμαχος της), ως οι εναλλακτικοί εταίροι.

Μία με τους ορθόδοξους αδερφούς, άλλη με το ορθόδοξο τόξο και το κύρος που ασκεί η δύναμη της "κόκκινης αρκούδας" και η αντίθεση της στις ΗΠΑ και την ΕΕ. Η εκκλησία είναι πλέον ανοιχτά φιλορωσική, όπως επίσης και πολλά πολιτικά κόμματα. Με την ΧΑ να είναι οι πλέον φιλορώσοι και κόμματα τύπου Καζάκη και Συριζα να ακολουθούν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι επισκέψεις του Πούτιν στο Άγιο όρος, οπού κανείς δεν ξέρει με ποιούς συναντιέται και τι λέει. Το άγιο όρος είναι το κέντρο παραγωγής ιδεολογίας για τον ορθόδοξο κόσμο. Πολλοί συμπολίτες μας πραγματικά έχουν γίνει φανατικοί φιλορώσοι.

Εκλιπαρώ τον πιθανό φιλορώσο αναγνώστη μου , να επανεξετάσει τον φιλορωσισμό του και να τον θέσει σε λογικά πλαίσια. Είναι προτιμότερη μία συμμαχία με την Ρωσία που έχει δείξει πλέον πως είναι ανοιχτά φασιστική και επεκτατική και προσπαθεί να προσαρτήσει και ένα κομμάτι της Ουκρανίας, απ'ότι με την ΕΕ που είναι μία ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ένωση κρατών στην οποία έχουμε μάλιστα και το δικαίωμα του βέτο και όχι μία βίαιη προσάρτηση όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

2 σχόλια:

  1. μόλις έπεσε στο παρακάτω βίντεο για την χρηματοδότηση του πλέον φιλορωσικού κόμματος στην Ελλάδα, την Χρυσή Αυγή.
    https://www.youtube.com/watch?v=ucZibGNEt_c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ένα βιβλίο του πατέρα Παίσιου που μιλάει όντως για πόλεμο μεταξύ Ρωσίας Τουρκίας όπου θα νικήσουν φυσικά οι Ρώσοι. Το εν τρίτο της Τουρκίας θα πεθάνει στον πόλεμο, το άλλο εν τρίτο θα εκχριστιανιστεί και το άλλο εν τρίτο θα πεθάνει από πανούκλα που θα στείλει ο Θεός γιατί ο Θεός είναι δίκαιος. Δεν τα λέω εγώ το βιβλίο το λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή