Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Κάποια λόγια για την Χρυσή Αυγή


Από που να ξεκινήσω και τι να προλάβω να πω για αυτή την οργάνωση. Ασκεί επανειλημμένα βία σε μετανάστες, αριστερούς, αναρχικούς, ομοφυλόφιλους κλπ. Έχει πάρει το ρόλο της αστυνομίας σε πολλές περιοχές και συνοικίες. Υποβαθμίζει συνεχώς την δημοκρατία και καλλιεργεί τον φασισμό και τον αντισημιτισμό(λίγοι αναφέρονται σε αυτό, αλλα βέβαια και οι "αριστεροί" ουκ ολίγον αντισημίτες είναι).

Μόλις πριν λίγα χρόνια δεν ήταν παρά μία περιθωριακή ναζιστική ομάδα χωρίς κανένα κοινωνικό έρεισμα. Τώρα όμως έχει γιγαντωθεί και είναι και το 3ο κόμμα πλέον. Είναι μάλιστα και το μόνο κόμμα που εκτός βουλής και εκτός πολιτικού κατεστημένου που έχει εκλεγεί τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα πλέον έχει γίνει το κέντρο αναβίωσης του ναζισμού!Μιλάμε για πρωτόγνωρα και  απίστευτα πράγματα αν το σκεφτείτε.

Το εύλογο ερώτημα βέβαια είναι: η κρίση μονάχα είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση;
Μάλλον όχι...Στην Ελλάδα βιώνουμε μία πρωτόγνωρη για τα ιστορικά δεδομένα παρακμή. Παντού έχουμε πιάσει πάτο: οικονομικά, πολιτισμικά, μορφωτικά, κοινωνικά και κυρίως πολιτικά. Η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε μονάχα να είναι καρπός πολιτικής ανωμαλίας.

Όταν οι ίδιες οι κυβερνήσεις κινούνται αντισυνταγματικά και καταχράζονται επανειλημμένα το αστικό κράτος και το δημόσιο πλούτο, όταν έχει καταργηθεί κάθε έννοια δικαίου και όταν οι νόμοι παραβιάζονται από τον οποιονδήποτε χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικά ποινές και πρόστιμα. Και όταν η αστυνομία αποδεικνύεται ανεπαρκής, τότε θα έχουμε και άνοδο αντιδημοκρατικών σκέψεων και φασιστικών πρακτικών.

Με άλλα λόγια η Χρυσή Αυγή αποτελεί γέννημα-θρέμμα αυτού του συστήματος. Και η αλήθεια(όπως έχω αναφέρει και σε άλλη ανάρτηση)είναι πως όλους αυτούς, δεξιούς και αριστερούς τους συμφέρει η ΧΑ. Τους συμφέρει γιατί θα λύσει το πρόβλημα της μετανάστευσης χωρίς να λερώσουν οι ίδιοι τα χέρια τους. Γιατί θα μπορούν να την χρησιμοποιούν ως φόβητρο για να εκβιάζουν την Ευρώπη, την Γερμανία και πολλούς Έλληνες. Και το κυριότερο; Τους συμφέρει γιατί ειναι οι πιο ανοικτοί φιλορώσοι. Το ελληνικό παρακράτος όχι μόνο είναι ρωσόφιλο, αλλά έχει και πολύ στενές σχέσεις με την Ρωσία. Τον Κόκκαλη θέλετε; Τον Βγενόπουλο; Ή τον Σαββίδη, που πλέον αποτελεί ανοιχτά δάκτυλο της Ρωσίας στην Ελλάδα. Αυτός εχει αγοράσει και την μεγαλύτερη ομάδα της βορείου Ελλάδας.

Ακόμη η ΧΑ, αντλεί υπόσταση και από την αντίθεσή τους με τους αναρχικούς και τους διάφορους αριστερούς που δεν σέβονται και δεν αναγνωρίζουν διάφορους νόμο και πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα να τους παραβιάζουν, επειδή είναι "αντιλαϊκοί" ή επειδή απλά μπορεί να διαφωνούν. Οι λεγόμενοι αναρχικοί έχουν εξοργίσει πολλοί κόσμο, με τη στάση τους. Πλέον οι διάφοροι τρομοκράτες και οι δράσεις τους δεν έχουν κανένα κοινωνικό έρεισμα.

Βεβαίως, ο κυριότερος λόγος της ανόδου της ΧΑ, είναι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Ενα πρόβλημα που δεν είναι καν ελληνικό. Είναι πανευρωπαϊκό, αν όχι παγκόσμιο. Και η λύση του(αν υπάρχει) βρίσκεται έξω από τα σύνορα της ίδιας της Ελλάδας. Αποτελεί πρόβλημα της Ευρώπης και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η Ελλάδα πιστεύω (ή μάλλον θέλω να πιστεύω) ποτέ δεν θα είχε αναπτύξει τόση ξενοφοβία και ρατσισμό αν αυτή η μετανάστευση δεν συνοδεύονταν και από εγκληματικότητα. Μία εγκληματικότητα που δεν την παραδέχονται ούτε οι λεγόμενοι αναρχικοί ούτε και οι αριστεροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου