Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Για τους Γεζιντι ποιος θα κλάψει;

Παλαιστίνη και Ιρακ. Δύο πονεμένα μέρη, δύο μέρη που τώρα βιώνουν τον πόλεμο.

Στην Παλαιστίνη, το Ισραήλ βομβαρδίζει τη λωρίδα της Γάζα, σε μία προσπάθεια να αποδυναμώσει τη Χαμας(ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση). Ωστόσο, οι βομβαρδισμοί χτυπούν πολλούς αμάχους και παιδιά σκοτώνονται άδικα. Σκληρό, φρικτό και απάνθρωπο.

Στο Ιρακ ένας λαός απειλείται με εξαφάνιση από τους τζιχαντιστές της ISIS(ισλαμιστική οργάνωση, πιο ακραία από την Χαμάς και απο την αλ καιντα. Η ίδια η αλ καιντα που η ISIS ήταν παρακλάδι της, δεν τους αναγνωρίζει πλέον γιατί τους θεωρεί υπερβολικά σκληρούς). Πολύς κόσμος σκοτώθηκε ή στην καλύτερη περίπτωση εξισλαμίστηκε. Ένας ολόκληρος πολιτισμός απειλείται με εξαφάνιση. 1000 γυναίκες τουλάχιστον και πολλά παιδιά απήχθησαν ως σκλάβοι του σεξ (έτσι δεν κηρύττει εξάλλου και ο προφήτης τους;)

Στη πρώτη περίπτωση είχαμε έντονο ακτιβισμό και κριτική από την δύση και κυρίως από αριστερούς και αριστεριστές. Καμπάνιες αλληλεγγύης, διαδηλώσεις και άλλα -στα οποία εγώ δεν διαφωνώ καθόλου(κυρίως με την αποστολή τροφίμων και η ιατρικής βοήθειας).

Στη δεύτερη περίπτωση, αν δεν υπήρχαν τα "καθεστωτικά" μέσα ίσως να μην μαθαίναμε ποτέ για την ύπαρξη της φυλής των Γεζίντι. Καμία διαδήλωση και καμία κοινωνική κατακραυγή. Οι Γεζίντι δέχονται βοήθεια μονάχα από πρωτοβουλίες κάποιων κρατών όπως οι ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, το παρεάκι των Καραγκιόζηδων(aka ΣΥΡΙΖΑ), αναγκάστηκε να αναφέρει κάποια πράγματα* για την κατάσταση στο Ιράκ μέσω της Αυγής, αλλά επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε. Ούτε το όνομα τους δεν πολυέχουν αναφέρει καλά καλά. Καμία κινητοποίηση, καμία βοήθεια, καμία αλληλεγγύη καμιά κοινωνική κατακραυγή.

Από πότε αγαπάμε τόσο πολύ τους μουσουλμάνους άραβες τζιχαντιστές; Έχει ξεχάσει ήδη, αυτός ο λαός τί πέρασε από το τζιχάντ των Οθωμανών; Ή μήπως οι Γεζίντι έχουν σχηματίσει ισχυρά λόμπυ στις ΗΠΑ, όπως οι Εβραίοι και ο "αγώνας" της ΙSIS είναι "δίκαιος", όπως και αυτός την Ιντιφάντα; Ή μήπως είμαστε αντισημηταράδες του κερατά στην Ελλάδα; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και του λεγόμενου "κινήματος". Εχουν εξισλαμιστεί και αυτοί; Ή μήπως κρύβονται και εδώ πιο "σκοτεινοί", κρυφοί λόγοι; Ότι και να συμβαίνει δεν έχει σημασία πλέον. Μετά από τόσα καραγκιοζιλίκια δύσκολο είναι να κάτσει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους...

*ανέφερε μονάχα κάποια γεγονότα στο Ιράκ όπως εδώ , ή εδώ , ή εδώ. Εγώ, δεν μπόρεσα να βρω κάποια τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ιντερνετ  ούτε επίσημη ανακοίνωση, εκτός από το παρακάτω άρθρο http://www.avgi.gr/article/3687883/irak-o-polemos-gia-tin-exousia-ki-ekeinos-gia-tin-epibiosi . Χαρακτηριστικό είναι πως δεν αναφέρεται καν το όνομα των Γεζίντι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου