Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Από άρθρο του Γ Σιακαντάρη(διδάκτορα Κοινωνιολογίας), http://www.badiera.gr/?p=18412 "Η Νίκη της Χαμένης Ανοιξης"  πριν λίγες μέρες στα ΝΕΑ: "...Η Σοσιαλδημοκρατία δεν κατέλυσε τον καπιταλισμό με αυθαίρετες πράξεις, γιατί θεώρησε πως πυρήνας της πολιτικής της ήταν ανάπτυξη και δημοκρατία", "...ο καπιταλισμός και η δημοκρατία δεν ταυτίζονται. Αντιθέτως οι σχέσεις της απόλυτα ελεύθερης αγοράς με την Δημοκρατία είναι βαθιά αντιφατικές έως και εχθρικές", "...Η ΣΔ δεν ανέτρεψε τον καπιταλισμό, γιατί κατανόησε οτι αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη δημοκρατία αυτός δεν ανατρέπεται", "...Η ΣΔ συναίνεση διατηρώντας τη δημοκρατία διέσωσε τον καπιταλισμό αλλά και τον μετασχημάτισε ριζικά. Απόδειξη. Ο καπιταλισμός της σημερινής νεοφιλελεύθερης συναίνεσης"

Η αντιφατικοτήτα των επιχειρημάτων είναι περισσότερο από προφανής. Ωστόσο ο κύριος Σιακαντάρης είναι διδάκτορας Κοινωνιολογίας και δεν θα ήταν σώφρον να τον προσπεράσουμε απλά ως αερολόγο.   Θα μπορούσαμε, ακόμη να πούμε πως εκφράζει τέλεια την σύγχυση της χρεοκοπημένης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και των "ελαφροαριστερών" κομμάτων τύπου ΣΥΡΙΖΑ που στην πραγματικότητα δεν έχουν πλέον να αντιπροτείνουν κάτι.

...Εαν ήμασταν και λίγο κακοπροαίρετοι θα λέγαμε πως οι κλίκες τύπου σοσιαλδημοκρατικού πασοκ και συριζα δεν επιθυμούν τίποτα άλλο παρά καπιταλισμό στον ιδιωτικό τομέα απλά για να χρηματοδοτείται ο "σοσιαλιστικός παράδεισος" των κομματικών του δημοσίου. Και πάλι κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου